Bol sulu limonlar için...
Üç dakika suda beklettiğiniz taze limon hem daha kolay sıkılır hem de bol su verir.
Acı patlıcanın...
Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli...
Börek bekletilince...
Yapacağınız böreğin, lezzetli olması ve kıvamında pişmesini istiyorsanız, ateşe koymadan önce birkaç saat bekletin. Çoğu usta aşçının böreği pişirmeden önce bir gece buzdolabında beklettiğini unutmayın.
Daha lezzetli çaylar için…
Çay ne kadar çok demlenirse, tadının o kadar iyi olacağı fikri bilinenin aksine yanlıştır. Çayın uzun süre demlenmesi içindeki bazı maddelerin oranını değiştirdiğinden bu da çayın tadını etkiler. Çayınızı en fazla 10 dakika demleyin, tadının daha lezzetli olduğunu fark edeceksiniz.
Eldeki balık kokusunu gidermenin yolları...
Elinizdeki balık kokusunu gidermek için elinizi soğuk suyla yıkadıktan sonra sirke veya limonla ovalayın. Pişirdiğiniz kaplardaki balık kokusunu da yine bu yöntemle sirkeli suyla çıkabildiğini göreceksiniz. Sarmısak soymanın en kolay yolu...
Sarmısakları ılık suda bekletip iki parmağınızla hafifçe sıktığınzda kabuklarının çok kolay bir şekilde çıktığını göreceksiniz.
Yemekleri pişirirken…
Yemekleri pişirirken tuzunu ya da şekerini hemen katmayın, çünkü bu katkı maddeleri yemeklerin pişmesini geciktirir.