ıllılı.ıl.lı... AiLe FoRuMLaRı ...ıl.lı.ıllılı
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

ıllılı.ıl.lı... AiLe FoRuMLaRı ...ıl.lı.ıllılı

Aileniz İçin En İyisi
 
AnasayfaAnasayfa  PortalPortal  TakvimTakvim  GaleriGaleri  Latest imagesLatest images  SSSSSS  AramaArama  Üye ListesiÜye Listesi  Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

 

  Mercimek ÇorßaSı

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
YaZYaGmUrU
 Mercimek ÇorßaSı WJdEdq
YaZYaGmUrU


Nerden Nerden : Kayseri

 Mercimek ÇorßaSı Empty
MesajKonu: Mercimek ÇorßaSı    Mercimek ÇorßaSı Icon_minitimeC.tesi Haz. 29, 2024 7:50 pm

[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]

Malzemeler;

- 1 su bardagi kirmizi mercimek
- 1 adet sogan, ince dogranmis
- 1 kucuk havuc, kucuk dogranmis
- 1 dis sarimsak
- 1 adet patates, kucuk dogranmis
- 1/2 yemek kasigi biber ve domates salcasi (herbirinden)
- 2 yemek kasigi siviyag
- 1-1,5 lt tavuk veya et suyu
- 1 tatli kasigi nane
- 1/2 tatli kasigi feslegen
- tuz ve karabiber
- 1,5 yemek kasigi kadar tereyag (arzu edilirse)

Yapilisi;

- Sogan, havuc ve sarimsagi yagda yumusayana dek kavurun. Salca ilave edin.
- Patatesi ve yikanmis ve suyu suzulmus mercimegi ilave edin, karistirin.
- Tuzu ve biberi ekleyip orta ateste mercimek eriyene dek pisirin.
- Atesten alip ince tel suzgecten ya da el blenderindan gecirin.

- Arzu ederseniz kucuk bir tavada tereyagini eritip 1-2 dk kadar nane ve feslegeni kavurup sicak corbaya ekleyebilirsiniz ki cok leziz oluyor bu sekilde:)

Ben genelde, suzdukten sonra corbanin uzerine ekliyorum nane ve feslegeni..
Feslegeni son denemelerimde kullanmaya basladim, hos bir aroma verdi, deneyin derim....

Afiyetle...
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://forumailem.yoo7.com
 
Mercimek ÇorßaSı
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
ıllılı.ıl.lı... AiLe FoRuMLaRı ...ıl.lı.ıllılı :: (¯`·.(¯`·.(¯`·. YAŞAM .·´¯).·´¯).·´¯) :: Yemek Tarifleri :: Dünya Mutfağı & Yemekler-
Buraya geçin: